fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

EasyJet ontvangt eerste A321neo op Farnborough

EasyJet presenteert haar eerste Airbus A321neo op de Farnborough Air Show volgende maand. Dat heeft financieel directeur Francois Bachetta bekendgemaakt in Parijs.

Gatwick
De A321neo-vloot zal worden ingezet voor vluchten vanuit Londen Gatwick. Volgens EasyJet zullen de A321neo’s bijdragen aan groei op luchthavens met een beperkt aantal te verdelen slots, zoals Schiphol.

Order
De prijsvechter heeft 30 A321neo’s besteld. Daarnaast staat ook een order uit voor 100 A320neo’s en een optie voor nog eens 100 toestellen. EasyJet vliegt verder met de oudere A319 en A320.

Besparen
Eind dit jaar heeft de maatschappij naar verwachting 28 neo-vliegtuigen in gebruik. Met nieuwe vliegtuigen wil de airline besparen op brandstofverbruik en CO2-uitstoot. De A321neo’s krijgen LEAP 1A-motoren van CFM. Mede daardoor zijn ze tot wel 21 procent zuiniger dan de huidige toestellen van easyJet en 50 procent stiller.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button