fbpx
AirlinesIncidentenNieuws

Singapore Airlines B777 keert om met uitgeklapte glijbaan

Een Boeing 777-200 van Singapore Airlines is vrijdagnacht kort na vertrek vanuit Singapore Changi omgekeerd nadat een evacuatieglijbaan plotseling uitrolde. Het vliegtuig was aan de ‘push back’ begonnen voor vlucht SQ247 naar Melbourne.

Klap
Volgens een passagier was een harde klap hoorbaar toen de glijbaan zich ontvouwde. “Het vliegtuig stopte toen met accelereren en bleef stilstaan op het asfalt. Ze hebben de deur tijdelijk gesloten en gingen terug naar de gate”, aldus de ooggetuige tegen The Straits Times.

Vervangend
Alle reizigers hebben het toestel verlaten en konden een paar uur later met een ander vliegtuig alsnog richting Melbourne vertrekken. Singapore Airlines zegt dat de oorzaak van het incident wordt onderzocht.

Aan boord waren 243 passagiers en 13 crewleden. Niemand raakte gewond.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button