fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Alitalia schudt Etihad-uniform af

Met de introductie van nieuwe uniformen voor het cabinepersoneel, schudt Alitalia het twee jaar geleden door Etihad geïntroduceerde uniform af. De aanschafprijs van de nieuwe kledinglijn bedroeg destijds zo’n 6 miljoen euro.

Kosten
Alhoewel de toekomst van Alitalia nog altijd ongewis is, vond de luchtvaartmaatschappij het toch nodig de outfit van de stewards en stewardessen aan te passen. De kosten van deze operatie zijn niet bekendgemaakt.

© Alitalia

Lot
Volgens persbureau Reuters zijn er deze week voor het eerst gesprekken tussen Alitalia en de nieuwe Italiaanse regering. Mogelijk wordt dan meer duidelijk of het lot dat de airline wacht. De directie van de maatschappij wilde dit in ieder geval niet afwachten en besloot de crew in een nieuw jasje te steken.

Vliegers
De outfits zijn ontworpen door Alberta Ferreti en werden gepresenteerd bij aanvang van de Milanese Fashionweek voor heren. Het lucht- en grondpersoneel van Alitalia, met uitzondering van de vliegers, gaan voortaan aan de slag in een pak. Waarbij de dames een pak met rok kunnen dragen. Zij kunnen ook besluiten een jurk aan te trekken.

© Alitalia

Tricolore
Op de kleding prijken satijnen goudkleurige knopen, waar de letter ‘A’ van Alitalia in gegraveerd staat. De jasjes voor het vrouwelijke personeel zijn voorzien van een riem; de Italiaanse tricolore (vlag, red.). Voor buiten heeft het personeel onder andere de beschikking over een regenmantel en leren handschoenen.

Etihad
“De nieuwe uniformen vertegenwoordigen het werk van duizenden collega’s die er elke dag voor zorgen dat de passagiers een unieke ervaring beleven”, zei Fabio Maria Lazzerini, de commerciële baas van Alitalia bij de presentatie. Naar verluidt was het personeel zeer ontevreden met de uniformen die zij kregen aangemeten door Etihad. Deze zouden oncomfortabel zijn geweest.

© Alitalia

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button