fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Laudamotion bekijkt opties voor nieuwe vliegtuigen

Laudamotion is in gesprek met vliegtuigbouwer Airbus en verschillende verhuurders over het uitbreiden van de vloot, zo meldt Reuters.

Groeien
Laudamotion, waarvan Ryanair een aandeel van 75 procent kan krijgen nadat de EU er een uitspraak over heeft gedaan, wil de vloot uitbreiden. De luchtvaartmaatschappij van voormalig formule 1-coureur Niki Lauda wil groeien om zo het gat van het failliete airberlin te vullen.

Uitverkocht
Niki Lauda vertelt tegen Reuters dat het lastig is om via Airbus aan nieuwe vliegtuigen te komen omdat “Airbus tot 2020 uitverkocht is, maar er zijn nog genoeg leasebedrijven”, aldus Lauda.

Vloot
Laudamotion wil de vloot binnen twee jaar uitgebreid hebben naar 30 vliegtuigen. Op dit moment heeft het negen A320’s van de maatschappij zelf en tien Boeing 737’s van Ryanair in de vloot.

Ryanair
De methode die Laudamotion nu hanteert om klanten aan te trekken is dezelfde als Ryanair. De Oostenrijkse maatschappij biedt tickets tegen lage prijzen aan om zo verzekerd te zijn van volle vliegtuigen en nieuwe passagiers aan te trekken.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button