fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Luchtvaartveteraan wil nieuwe LCC opstarten met CS300’s

De oprichter van JetBlue Airways, David Neeleman, wil een nieuwe low-cost carrier oprichten in de Verenigde Staten onder de naam Moxy Airways, zo meldt de website airlineweekly.

Moxy
Neeleman wil een bedrag van 100 miljoen dollar (86,2 miljoen euro) bijeen zien te krijgen om de nieuwe maatschappij op te richten. Neeleman heeft al wel een bestelling van zestig Bombardier CS300’s vastgelegd bij de Canadese vliegtuigbouwer. De maatschappij zou de eerste vluchten in 2020 moeten uitvoeren.

CS300’s
Met de bestelling van zestig CS300’s kan Moxy Airways de één na grootste gebruiker van de CSeries-familie in de Verenigde Staten worden. Delta Air Lines is de grootste operator van CSeries-toestellen met een bestelling van 75 Bombardier CS100-vliegtuigen. Neeleman is een fervent voorstander van door Airbus geproduceerde vliegtuigen, net zoals de CSeries die de Europese vliegtuigbouwer vanaf 1 juli van Bombardier overneemt.

Vliegvelden
De maatschappij zal vanaf kleinere vliegvelden in de Verenigde Staten vliegen, zoals Providence in Rhode Island, Fort Worth in Texas, en Burbank in de staat Californië.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button