AirlinesNieuwsProfessional

Luchtvaartveteraan wil nieuwe LCC opstarten met CS300’s

De oprichter van JetBlue Airways, David Neeleman, wil een nieuwe low-cost carrier oprichten in de Verenigde Staten onder de naam Moxy Airways, zo meldt de website airlineweekly.

Moxy
Neeleman wil een bedrag van 100 miljoen dollar (86,2 miljoen euro) bijeen zien te krijgen om de nieuwe maatschappij op te richten. Neeleman heeft al wel een bestelling van zestig Bombardier CS300’s vastgelegd bij de Canadese vliegtuigbouwer. De maatschappij zou de eerste vluchten in 2020 moeten uitvoeren.

CS300’s
Met de bestelling van zestig CS300’s kan Moxy Airways de één na grootste gebruiker van de CSeries-familie in de Verenigde Staten worden. Delta Air Lines is de grootste operator van CSeries-toestellen met een bestelling van 75 Bombardier CS100-vliegtuigen. Neeleman is een fervent voorstander van door Airbus geproduceerde vliegtuigen, net zoals de CSeries die de Europese vliegtuigbouwer vanaf 1 juli van Bombardier overneemt.

Vliegvelden
De maatschappij zal vanaf kleinere vliegvelden in de Verenigde Staten vliegen, zoals Providence in Rhode Island, Fort Worth in Texas, en Burbank in de staat Californië.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/