AirlinesFinancieelLay-out-indelingNieuwsProfessional

‘Lufthansa in gesprek met Norwegian over mogelijke deal’

Karsten Spohr, topman bij Lufthansa, laat in een interview met de Süddeutsche Zeitung weten dat de Duitse luchtvaartmaatschappij in gesprek is met Norwegian.

Overname
Spohr liet in het interview weten dat er een nieuwe consolidatiegolf in Europa op handen is. “Binnen Europa is iedereen met iedereen in gesprek. Er komt een nieuwe consolidatiegolf aan, dit betekent dat we ook met Norwegian in gesprek zijn”, aldus de topman van Lufthansa.

Consolidatiegolf
Ook laat Spohr weten dat Lufthansa interesse heeft in een belang in de low-cost long-haul airline Norwegian. Volgens hem hangt een overname af van “een strategische meerwaarde, de prijs en concurrentiemogelijkheden.”

IAG
In de afgelopen maanden heeft de International Airlines Group (IAG) twee biedingen gedaan op concurrent Norwegian. Het Spaans-Britse IAG nam in april een belang van 4,6 procent in Norwegian en liet toen weten meer te willen. Norwegian-ceo Bjorn Kjos stelde dat zijn maatschappij niet te koop is.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen