fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuws

Ryanair roept op tot alcohol-restricties

Ryanair roept op tot alcohol-restricties op luchthavens. Dit naar aanleiding van een groep dronken Ieren aan boord, waardoor een toestel van de maatschappij een tussenlanding moest maken.

Passagiers
Een vlucht van Ryanair onderweg van Dublin naar Ibiza is afgelopen weekeind in Parijs geland, omdat de piloot het niet verantwoord vond om door te vliegen. Een aantal dronken passagiers veroorzaakte overlast.

Luchthavens
Ryanair stelt dat de verkoop van alcohol op luchthavens aan banden gelegd zou moeten worden, passagiers voor 10:00 uur in de ochtend helemaal niet zouden moeten drinken en sowieso niet meer dan twee glazen per persoon mogen nuttigen. Dat schrijft de Iris Times, die sprak met een woordvoerder van de Ierse maatschappij.

Dublin
De piloot van de vlucht waarop de dronken passagiers zaten, zette het toestel op de Parijse luchthaven Beauvais aan de grond. Volgens de gezagvoerder was het niet verantwoord door te vliegen met de dronken Ieren aan boord, die op Dublin airport de drank tot zich zouden hebben genomen. Volgens Ryanair zijn drie passagiers daar van boord gehaald en overgedragen aan de politie.

Vertraging
“We staan geen verstorend gedrag toe op enig moment aan boord. De veiligheid van onze passagiers, crew en vliegtuig zijn onze eerste prioriteit”, zegt de woordvoerder van Ryanair tegen de Ierse krant. Na de ongeplande stop in Parijs heeft het toestel de weg naar Ibiza vervolgd. De terugvlucht van Ibiza naar Dublin kreeg te maken met een vertraging van ruim tweeënhalf uur.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button