fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Ryanair stuwt Frankfurt tot best verbonden luchthaven

Frankfurt is de best verbonden luchthaven van Europa. Hiermee stoot de Duitse luchthaven Schiphol van de eerste plaats, zo blijkt uit het Connectivity Report 2018 van Airports Council International Europe (ACI).

Frankfurt
Uit het rapport komt naar voren dat de luchthaven van Frankfurt de best verbonden luchthaven, als het op directe vluchten aankomt, ter wereld is. Hiermee stoot het Schiphol van de eerste plaats en laat het Heathrow achter zich.

Ryanair
Dat Frankfurt Schiphol van de eerste plaats stoot is volgens het rapport toe te schrijven aan de netwerkuitbreiding door Ryanair. Ook Lufthansa deed een duit in het zakje, waarbij het aantal bestemmingen dat vanuit Frankfurt direct verbonden is met 11,1 procent steeg.

Schiphol
Het aantal verbindingen vanuit Schiphol bleef gelijk. Schiphol staat nu op de tweede plaats, tien jaar geleden stond het Amsterdamse vliegveld nog op de zesde plaats. In die tien jaar is het aantal bestemmingen met 20,8 procent gestegen.

Top 5
De top vijf van best verbonden luchthavens ziet er nu als volgt uit. Op 1 staat Frankfurt, op 2 Schiphol en op de 3e plaats staat Londen Heathrow. Op de vierde plaats staat de Parijse luchthaven Charles de Gaulle. De hekkensluiter van de top 5 is Istanbul-Ataturk.

Nieuwkomer
In de top 20 van best verbonden luchthavens is Athene een nieuwkomer, daar steeg het aantal direct verbonden bestemmingen met 16,7 procent. Hiermee stootte de Griekse luchthaven Düsseldorf van de 20e plaats.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button