fbpx
AirlinesIncidentenNaast het nieuwsProfessional

Saudi-Arabische WK-ploeg landt veilig na motorbrand

De spelers van het Saudi-Arabische voetbalteam dat meespeelt in het WK, landde maandag veilig in de Russische stad Rostov nadat er een vogel in de motor van het vliegtuig was gevlogen, zo melden verschillende media.

Brand
Op social media is te zien hoe er vuur uit de rechter motor van de airbus van de Russische luchtvaartmaatschappij Rossiya komt. Volgens Rossiya is de veiligheid van de passagiers en bemanning nooit in gevaar geweest. Ook zou er van brand geen sprake zijn geweest volgens de Russische maatschappij.


Vogel
Volgens de maatschappij is de reden van het “klein technisch probleem” naar alle waarschijnlijkheid een vogel die in de motor vloog. Dit gebeurde toen vlucht FV1007, een Airbus A319 met registratie VP-BNB, vanuit Sint-Petersburg naar Rostov vloog. De desbetreffende Airbus heeft een leeftijd van 12 jaar.

Incident
De International Civil Aviation Organization (ICAO), de internationale burgerluchtvaartorganisatie van de Verenigde Naties, heeft het voorval met de motor als ‘incident’ gelabeld en zal door de Russische autoriteiten onderzocht worden, aldus het Russische persbureau TASS.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button