fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Air Belgium wil dit jaar nog naar de VS vliegen

Air Belgium wil dit jaar nog vluchten uitvoeren naar de Verenigde Staten, zo meldt CH-Aviation op basis van een ingediende aanvraag bij het Amerikaanse Department of Transportation.

Charter
In een aanvraag voor een vergunning voor buitenlandse luchtvaartmaatschappijen aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten, staat dat Air Belgium, zodra het de vereiste papieren heeft verworven, het van plan is om eerst Belgische en Amerikaanse chartervluchten uit te voeren. Daarna pas wil de airline zich richten op lijnvluchten van en naar de Verenigde Staten.

Versneld
Air Belgium vraagt om een versnelde goedkeuring van de aanvraag , zodat de marketing en de verkoopwerkzaamheden rond de chartervluchten zonder vertraging kan beginnen.

Vluchten
Air Belgium voert nu twee vluchten per week met twee Airbus A340’s uit tussen Charleroi en Hong Kong. Vanaf juli worden dat drie vluchten per week en in oktober vier. Eind juni komt er een derde toestel bij om een tweede Chinese bestemming aan het netwerk toe te kunnen voegen.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button