AirlinesFrequente reizigerNieuws

Brussels volgt moederbedrijf Lufthansa met ‘light-tarief’

Brussels Airlines volgt moederbedrijf Lufthansa met het invoeren van een economy light tarief op vluchten naar Noord-Amerika. “Het nieuwe tarief is de goedkoopste optie voor passagiers die enkel met handbagage reizen en geen flexibel ticket nodig hebben”, zo meldt de Belgische luchtvaartmaatschappij.

Light
Een ‘light’-ticket is aantrekkelijk voor mensen die alleen met handbagage reizen. Hierbij is het omboeken van tickets niet mogelijk. Tegen extra betaling is het meenemen van één stuk handbagage of het reserveren van een stoel wel mogelijk.

Logisch
Net zoals Lufthansa vorige maand het ‘light-tarief’ introduceerde op vluchten naar Noord-Amerika, biedt Brussels Airlines deze optie nu ook aan. “Het is een logische stap nadat we in 2014 al een vergelijkbaar tarief met enkel handbagage lanceerden op onze Europese routes. Vanaf nu kunnen onze klanten op Noord-Amerikaanse routes enkel betalen voor datgene dat ze ook echt gebruiken”, aldus Dirk Janzen, vice-president van het prijs- en omzet management bij Brussels Airlines.

Tariefstructuur
Lufthansa introduceerde de ‘light-tickets’ in 2015 op Europese vluchten toen de maatschappij een gehele nieuwe tariefstructuur invoerde. De koffer uit de ticketprijs halen is een manier om scherpere tarieven voor tickets aan reizigers voor te kunnen leggen. Lufthansa is niet de enige maatschappij die het ‘light-tarief’ aanbiedt, zo kunnen reizigers met Air France-KLM, Delta Air Lines en Virgin Atlantic ook de optie kiezen om enkel met handbagage te reizen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close