fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Brussels volgt moederbedrijf Lufthansa met ‘light-tarief’

Brussels Airlines volgt moederbedrijf Lufthansa met het invoeren van een economy light tarief op vluchten naar Noord-Amerika. “Het nieuwe tarief is de goedkoopste optie voor passagiers die enkel met handbagage reizen en geen flexibel ticket nodig hebben”, zo meldt de Belgische luchtvaartmaatschappij.

Light
Een ‘light’-ticket is aantrekkelijk voor mensen die alleen met handbagage reizen. Hierbij is het omboeken van tickets niet mogelijk. Tegen extra betaling is het meenemen van één stuk handbagage of het reserveren van een stoel wel mogelijk.

Logisch
Net zoals Lufthansa vorige maand het ‘light-tarief’ introduceerde op vluchten naar Noord-Amerika, biedt Brussels Airlines deze optie nu ook aan. “Het is een logische stap nadat we in 2014 al een vergelijkbaar tarief met enkel handbagage lanceerden op onze Europese routes. Vanaf nu kunnen onze klanten op Noord-Amerikaanse routes enkel betalen voor datgene dat ze ook echt gebruiken”, aldus Dirk Janzen, vice-president van het prijs- en omzet management bij Brussels Airlines.

Tariefstructuur
Lufthansa introduceerde de ‘light-tickets’ in 2015 op Europese vluchten toen de maatschappij een gehele nieuwe tariefstructuur invoerde. De koffer uit de ticketprijs halen is een manier om scherpere tarieven voor tickets aan reizigers voor te kunnen leggen. Lufthansa is niet de enige maatschappij die het ‘light-tarief’ aanbiedt, zo kunnen reizigers met Air France-KLM, Delta Air Lines en Virgin Atlantic ook de optie kiezen om enkel met handbagage te reizen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button