CargoNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

FedEx Express bestelt 24 vrachtvliegtuigen bij Boeing

Het Amerikaanse vervoersbedrijf FedEx Express heeft bij Boeing 24 nieuwe vrachtvliegtuigen besteld, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

FedEx
FedEx Express heeft bij Boeing in totaal twaalf 767 vrachtvliegtuigen besteld en twaalf 777 vrachtvliegtuigen. Met de nieuwe toestellen wil het bedrijf de vloot moderniseren.

767
Het 767 vrachtvliegtuig van Boeing is gebaseerd op de 767-300ER (Extended Range). Het toestel kan zo’n 52,7 ton, of 57.700 kilo, aan vracht vervoeren over een maximale afstand van 6.025 kilometer.

777
De 777 Freighter kan met een maximaal gewicht van 102.000 kilo aan vracht, een afstand van 9.070 kilometer overbruggen. Zo kan FedEx met de 777 vanuit Azië rechtstreeks naar de hub in Memphis, in de Amerikaanse staat Tennessee, vliegen. Ook verbruikt het vrachtvliegtuig 18 procent minder brandstof dan de toestellen die het vervangt.

Boeing
De 24 vrachtvliegtuigen hebben gezamenlijk een catalogusprijs van 6,6 miljard dollar (5,7 miljard euro). Met de bestelling van FedEx erbij heeft Boeing dit jaar rond de 50 widebody-vrachtvliegtuigen verkocht.

FedEx
FedEx Express heeft een vloot van 405 toestellen, waarvan er 203 van Boeing afkomstig zijn. Andere toestellen zijn onder andere Airbus A330’s en McDonnell Douglas MD-11’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/