fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Privatisering Air India van de baan’

De plannen van de Indiase regering om Air India aan commerciële bedrijven te verkopen is van de baan, nadat er geen bieders naar voren kwamen, zo laat Suresh Prabhu, de Indiase minister van luchtvaart, aan lokale media weten.

Bod
De Indiase regering wilde afstand doen van 76 procent van de aandelen, maar er werd geen enkel bod uitgebracht. “Over de hele wereld maakt de luchtvaartsector moeilijke tijden door vanwege de hoge olieprijzen. Het is dus niet het juiste moment om een belang in Air India te verkopen. We zullen het voorstel herzien wanneer de situatie verbetert”, aldus Prabhu.

Deadline
Eerder werd de deadline voor bieders al opgeschoven van 14 mei naar 31 mei, maar dit mocht niet baten, er blijken geen geïnteresseerden te zijn voor de noodlijdende maatschappij.

Interesse
Concurrenten Jet Airways en IndiGo gaven eerder al aan helemaal niet geïnteresseerd te zijn in een overname. Duidelijk is wel dat er iets moet gebeuren bij de Indiase airline. Air India heeft inmiddels een schuld van bijna acht miljard dollar.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button