AirlinesNaast het nieuwsOpmerkelijkProfessional

De beste en slechtste airlines om huisdieren mee te nemen

Voor veel mensen is het belangrijk dat hun huisdier mee gaat op vakantie, maar welke luchtvaartmaatschappij is het meest diervriendelijk en welke airlines zijn beter te mijden?

Vergelijking
De website comparethemarket.com zocht dit uit en publiceerde de lijst met de beste maatschappijen om een huisdier mee te nemen op de vlucht. Wat blijkt, Air France staat op de eerste plaats.

Beste
Air France is de beste maatschappij om met huisdieren te reizen. Zo mogen er maximaal drie dieren mee voor de prijs van één extra koffer. Dieren onder de 8 kilo mogen mee in de cabine. De top tien van beste airlines om met huisdieren te reizen wordt verder aangevuld door British Airways, Lufthansa, TUI, Thomas Cook, Turkish Airlines, Aegean Airlines, Aeroflot, Air Europa en Vueling

Slechtste
Dan zijn er ook nog maatschappijen die weigeren om een huisdier mee te nemen op de vlucht. Die vijf airlines die niks met huisdieren hebben zijn Ryanair, easyJet, Flybe, Emirates en Balkan Holidays.

Verboden
Sommige huisdieren zijn verboden om mee te nemen op vakantie, of onder zeer streng gecontroleerde omstandigheden. De top 5 bestaat enkel uit hondenrassen, namelijk Pitbulls, Amerikaanse Staffordshire Terriers, ‘gewone’ Staffordshire Terriers, Mastiffs en Rottweilers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button