AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Delta eerste klant voor Bombardier’s nieuwe cabine

Delta Air Lines heeft een bestelling van twintig CRJ900-toestellen geplaatst bij Bombardier, zo meldt de Canadese vliegtuigbouwer. De toestellen worden uitgerust met de nieuwe ‘Athomsphère’ cabine. Delta wordt de eerste maatschappij die deze nieuwe cabines in gebruik neemt.

Athmospère
De nieuwe cabines hebben 50 procent meer opbergruimte in business class en 40 procent meer ruimte in economy. Ook zijn de ramen groter, het gangpad breder en is het toilet ruimer. Zo is het vloeroppervlak in de wc bijna verdubbeld en is het plafond een kleine 8 centimeter hoger.

CRJ-900
De CRJ-900 wordt door Delta op regionale routes ingezet. Het Delta-toestel zal in twee klassen worden ingedeeld met een totaal van 70 zitplaatsen. De topsnelheid van het toestel is 880 kilometer per uur en kan een afstand van 2.500 kilometer overbruggen. De levering van het eerste toestel met de nieuwe cabine zal tegen het einde van dit jaar plaatsvinden.

Order
De order, bestaande uit twintig CRJ900’s, heeft een geschat prijskaartje van 961 miljoen dollar (833 miljoen euro). Met de bestelling van Delta Air Lines komt het aantal orders voor CRJ-toestellen op 1953 te liggen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/