AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Delta eerste klant voor Bombardier’s nieuwe cabine

Delta Air Lines heeft een bestelling van twintig CRJ900-toestellen geplaatst bij Bombardier, zo meldt de Canadese vliegtuigbouwer. De toestellen worden uitgerust met de nieuwe ‘Athomsphère’ cabine. Delta wordt de eerste maatschappij die deze nieuwe cabines in gebruik neemt.

Athmospère
De nieuwe cabines hebben 50 procent meer opbergruimte in business class en 40 procent meer ruimte in economy. Ook zijn de ramen groter, het gangpad breder en is het toilet ruimer. Zo is het vloeroppervlak in de wc bijna verdubbeld en is het plafond een kleine 8 centimeter hoger.

CRJ-900
De CRJ-900 wordt door Delta op regionale routes ingezet. Het Delta-toestel zal in twee klassen worden ingedeeld met een totaal van 70 zitplaatsen. De topsnelheid van het toestel is 880 kilometer per uur en kan een afstand van 2.500 kilometer overbruggen. De levering van het eerste toestel met de nieuwe cabine zal tegen het einde van dit jaar plaatsvinden.

Order
De order, bestaande uit twintig CRJ900’s, heeft een geschat prijskaartje van 961 miljoen dollar (833 miljoen euro). Met de bestelling van Delta Air Lines komt het aantal orders voor CRJ-toestellen op 1953 te liggen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button