AirlinesNieuwsProfessional

Duitse Ryanair-piloten stemmen over stakingen

De Duitse Ryanair-piloten houden een stemming om te kijken of het werk neergelegd wordt. Volgens de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) zijn de gesprekken met Ryanair tot nu toe op niets uitgedraaid, zo meldt VC.

Geduld
Ingolf Schumacher, onderhandelaar bij VC, zegt over de gesprekken met Ryanair: “we hebben ze zes maanden gegeven om met oplossingen te komen. We zijn heel geduldig geweest, maar dat is nu voorbij.” Vorig jaar december legden de Duitse piloten het werk neer nadat Ryanair geplande gesprekken afzegde. Het was de eerste keer dat Duitse Ryanair-piloten het werk neerlegden.

Duidelijk
Nu na zes maanden er nog steeds geen uitkomsten uit de gesprekken tussen de vakbond en Ryanair zijn gekomen, is VC er klaar mee. “Ryanair weigert aanvaardbare compromissen te sluiten over de werk- en betalingsvoorwaarden van hun cockpitpersoneel in Duitsland. De vorige bedrijfspraktijk, van het eenzijdig opleggen van arbeidsvoorwaarden, is voorbij. Dit is echter duidelijk nog niet duidelijk voor het management”, aldus Schumacher.

Stemming
Er wordt nu een stemming georganiseerd onder de Duitse piloten om te kijken of er stakingsacties ondernomen worden. Als de stakingen door gaan, zouden deze al vanaf begin augustus kunnen plaatsvinden. VC geeft wel aan tot eind juli nog open te staan voor gesprekken met Ryanair over betere arbeidsvoorwaarden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close