fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Duitse Ryanair-piloten stemmen over stakingen

De Duitse Ryanair-piloten houden een stemming om te kijken of het werk neergelegd wordt. Volgens de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) zijn de gesprekken met Ryanair tot nu toe op niets uitgedraaid, zo meldt VC.

Geduld
Ingolf Schumacher, onderhandelaar bij VC, zegt over de gesprekken met Ryanair: “we hebben ze zes maanden gegeven om met oplossingen te komen. We zijn heel geduldig geweest, maar dat is nu voorbij.” Vorig jaar december legden de Duitse piloten het werk neer nadat Ryanair geplande gesprekken afzegde. Het was de eerste keer dat Duitse Ryanair-piloten het werk neerlegden.

Duidelijk
Nu na zes maanden er nog steeds geen uitkomsten uit de gesprekken tussen de vakbond en Ryanair zijn gekomen, is VC er klaar mee. “Ryanair weigert aanvaardbare compromissen te sluiten over de werk- en betalingsvoorwaarden van hun cockpitpersoneel in Duitsland. De vorige bedrijfspraktijk, van het eenzijdig opleggen van arbeidsvoorwaarden, is voorbij. Dit is echter duidelijk nog niet duidelijk voor het management”, aldus Schumacher.

Stemming
Er wordt nu een stemming georganiseerd onder de Duitse piloten om te kijken of er stakingsacties ondernomen worden. Als de stakingen door gaan, zouden deze al vanaf begin augustus kunnen plaatsvinden. VC geeft wel aan tot eind juli nog open te staan voor gesprekken met Ryanair over betere arbeidsvoorwaarden.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button