AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Eerste Indiase airline neemt Boeing 737 MAX in ontvangst

Jet Airways is de eerste Indiase luchtvaartmaatschappij die met de Boeing 737 MAX 8 vluchten uitvoert, zo meldt Boeing.

Bestelling
Jet Airways heeft als eerste Indiase airline de Boeing 737 MAX 8 in ontvangst genomen. Het is de eerste van de 150 bestelde MAX-toestellen die Jet Airways bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft uitstaan. In 2015 bestelde de maatschappij 75 Boeing 737 MAX 8’s. Eerder dit jaar plaatste de airline nog eenzelfde order bij Boeing.

MAX
De 737 MAX 8 heeft ruimte voor 162 tot 178 stoelen in een twee klasse indeling. Het maximaal aantal stoelen aan boord bedraagt 210. Het toestel kan met de LEAP-1B motoren van CFM International 6.570 kilometer afleggen. De lengte van de MAX 8 meet 39,52 meter en heeft een vleugelspanwijdte van 35,9 meter.

Jet
Jet Airways is de tweede grootste airline van India en heeft een vloot, met de nieuwe 737 MAX 8 meegerekend, van 112 vliegtuigen. Van deze toestellen zijn er 85 van Boeing, waaronder tien 777’s en vijfenzeventig 737-varianten.

 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button