fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Minister: Emirates kan derde dagelijkse vlucht beginnen

Luchtvaartmaatschappij Emirates mag een derde dagelijkse vlucht tussen Dubai en Schiphol uitvoeren, zo blijkt uit een brief van minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen.

Emirates
In de brief schrijft van Nieuwenhuizen dat Emirates vanaf komende winter een derde dagelijkse verbinding tussen Dubai en Amsterdam wil beginnen. De minister laat in de brief weten dat: “Er is onder de huidige omstandigheden geen grond om Emirates goedkeuring te onthouden voor een derde frequentie. Ik zal echter blijven monitoren of er ook in de toekomst binnen de kaders van de luchtvaartovereenkomst gevlogen wordt.”

Onderzoek
Doordat het ministerie ook in de toekomst blijft monitoren of er binnen de kaders van de luchtvaartovereenkomst gevlogen wordt, blijkt dat zij al eerder onderzoek naar Emirates heeft ingesteld. Het ministerie heeft namelijk al twee onderzoeken, in 2015 en 2017, gedaan naar Emirates en de andere ‘Gulf carriers’, Etihad en Qatar Airways.

Prijsdumping
In dat onderzoek werd gekeken of de maatschappijen “zich houden aan de bepalingen van het luchtvaartverdrag t.a.v. prijsdumping en het toebrengen van onredelijke schade.” Voordat Emirates tussen Dubai en Amsterdam vloog was KLM de enige maatschappij die op deze route vloog. De conclusie van het onderzoek stelt dat “Emirates een sterke concurrent is van KLM, maar dat er geen sprake is prijsdumping of onredelijke schade.”

Gesprek
Aan de Telegraaf liet Tim Clark, topman bij Emirates, weten dat de maatschappij het gesprek met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft afgerond, “maar het ministerie op een zijspoor wordt gebracht door de leiderschapscrisis bij Air France KLM.” Ook geeft hij aan dat Schiphol vol is. Hij zegt daarover: “opmerkelijk met vijf landingsbanen, want het slot op de luchthaven is een artificiële grens. Er is een sterke marktvraag, maar het is lastig nu rond Schiphol.”

Emirates
Vorig jaar liet Clark al aan de Telegraaf weten een derde dagelijkse vlucht met een A380 naar Schiphol te willen, maar verklaarde later dat dit niet in de planning zat. Nu blijkt dit toch door te gaan. Up in the Sky zocht hierop uit of het mogelijk is om zomaar een vlucht toe te voegen.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button