fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Na 3 jaar uitstel 1e vlucht Koerdische airline uit Irak

Na een uitstel van drie jaar vertrok de eerste vlucht voor de Koerdische luchtvaartmaatschappij Fly Erbil, vanuit het Arbil international airport naar Stockholm, zo meldt Kurdistan24.

IS
De eerste vlucht van Fly Erbil, de enige Koerdische maatschappij in Irak, vertrok maandag 18 juni naar Stockholm. Drie jaar geleden zou de eerste vlucht eigenlijk plaatsvinden, maar het bewind van terreurgroep Islamitische Staat (IS) zorgde dat deze vlucht niet door kon gaan.

Vooruitgang
“IS heeft ons project uitgesteld, maar vandaag markeren we echte vooruitgang”, zei de directeur van de luchtvaartmaatschappij, Laund Sheikh Mamundi, over de drie jaar vertraging sinds Fly Erbil zijn introductie aankondigde.

Bestemmingen
Fly Erbil vliegt naar Europese bestemmingen zoals Amsterdam, Birmingham, Stockholm, Kiev en Götenburg. Steden waar grote Irakese gemeenschappen wonen en steden die aantrekkelijk zijn voor zakelijke reizigers.

Vloot
De maatschappij heeft op dit moment drie Boeing 737’s in de vloot maar wil de vloot uitbreiden naar tien toestellen in de toekomst.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button