NL nieuwsOverig nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Schiphol ontvangt Eco-innovation award voor duurzaamheid

Schiphol heeft gisteren in Brussel op de 14e jaarlijkse bijeenkomst van het Airport Council International Europe (ACI) de Eco-innovatione award 2018 in ontvangst genomen, zo meldt de Amsterdamse luchthaven.

Jury
Volgens de jury verdient Schiphol de prijs vanwege de integrale duurzaamheidsaanpak, waaronder een CO2-neutrale bedrijfsvoering, de toepassing van circulaire economieprincipes en het gebruik van hernieuwbare energie.

Bussen
Zo ontving de luchthaven de prijs onder andere door de inzet van de grootste vloot elektronische bussen van Europa. Ook werden de eerste windmolens in gebruik genomen die stroom leveren aan de Royal Schiphol Groep en werden verschillende pieren voorzien van duurzame verwarming.

Brussel
Ook Brussels Airport behaalde een duurzaamheidscertificaat, namelijk het Airport Carbon Accreditation-certificaat. Het certificaat houdt in dat de luchthaven zich ertoe verbindt om blijvend de CO2-uitstoot van de luchthaven te verminderen en dat de restuitstoot gecompenseerd wordt

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close