fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Aegean Airlines bevestigt bestelling 30 Airbus-toestellen

De Griekse luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines bekrachtigt de eerder in maart ondertekende Memorandum of Undertanding en bestelt 30 vliegtuigen van de Airbus A320neo-familie, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Aankoop
De aankoop van Aegean Airlines bestaat uit 20 A320neo’s en 10 A321neo’s. Deze worden toegevoegd aan de al aanzienlijke Airbus vloot die de maatschappij rijk is. Momenteel vliegen er al 49 Airbustoestellen rond met het Aegean logo er op, waarvan 37 Airbus A320’s, 11 A321’s en één A319.

Toekomst
Vice-voorzitter van Aegean, Eftichios Vassilakis, gaf eerder aan dat “de beslissing voor dit type Airbustoestel volgt uit een uitgebreide evaluatie om het beste vliegtuig te selecteren voor de groei van Aegean en succes op de lange termijn.” Aegeans missie om de beste service te leveren op korte en middellange afstanden moet met de aanschaf van de nieuwe toestellen nog beter uitvoerbaar worden laat Vassilakis ook weten.

Airbus
De A320neo’s zijn uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder motoren van de nieuwste generatie en Sharklets, die samen voor zo’n 15 procent brandstofbesparing zorgen. De A321’s kunnen een afstand van 7.400 kilometer overbruggen en biedt ruimte aan 185 tot 240 passagiers, afhankelijk van de configuratie.

 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button