fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Airbus vreest vertrek VK na Brexit

Airbus vreest voor de aanwezigheid van het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk na de Brexit, als er geen goede handelsafspraken gemaakt worden, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Risico-analyse
Airbus heeft een risico-analyse gemaakt over de gevolgen van de Brexit voor de operaties in het Verenigd Koninkrijk van het bedrijf. De Europese vliegtuigbouwer heeft 4 grote fabrieken in het Verenigd Koninkrijk met zo’n 14.000 werknemers. Ieder jaar worden er zo’n 80.000 zakenreizen gemaakt tussen het VK en Europa. Over het vervoer van goederen die in het VK gemaakt worden, zoals de vleugels van de A350’s, naar Europa, moeten duidelijk afspraken gemaakt worden, wil de productie van Airbus geen hinder en vertraging opnemen.

No deal
Tom Williams, coo bij Airbus zegt over de uitkomsten van de risico-analyse: “in elk scenario heeft de Brexit ernstige negatieve gevolgen voor de Britse lucht- en ruimtevaartindustrie en Airbus in het bijzonder. Daarom zouden onmiddellijke risicobeperkende maatregelen moeten worden versneld. Airbus begrijpt weliswaar dat het politieke proces moet doorgaan, maar als een verantwoordelijke onderneming hebben we onmiddellijke details nodig over de pragmatische stappen die moeten worden gezet om concurrerend te werken. We hebben geprobeerd onze zorgen de afgelopen 12 maanden onder de aandacht te brengen, zonder succes. Simpel gezegd, een ‘No Deal-scenario’ vormt een directe bedreiging voor de toekomst van Airbus in het Verenigd Koninkrijk.”

Uitbreiding
Verder komt er uit de analyse naar voren dat Airbus in de nabije toekomst geen uitbreiding binnen het VK zal doen. “Totdat we de nieuwe relatie tussen het VK en de Europese Unie kennen en begrijpen, zullen we ons moeten onthouden van het uitbreiden van onze werkzaamheden in het VK.”

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button