AirlinesNieuwsProfessional

Canadese dochtermaatschappij WestJet maakt eerste vlucht

Swoop, de Canadese dochtermaatschappij van WestJet, maakte woensdag de eerste vlucht tussen Hamilton en Abbotsville in Canada, zo meldt Swoop.

Goedkoop
Swoop is de dochtermaatschappij van de Amerikaanse ultra low-cost airline WestJet. Met de nieuwe Canadese vliegmaatschappij wil Ed Sims, topman bij WestJet, “de exorbitant hoge ticketprijzen die de Canadese reizigers al decennia lang betalen, verlagen.”

Boeing
De eerste vlucht werd met een Boeing 737-800NG uitgevoerd. De vloot van Swoop bestaat uit twee van deze vliegtuigen met een leeftijd van 3,2 jaar. In de twee Boeing-toestellen is er ruimte voor 189 passagiers.

Canada
Swoop zal vanuit de luchthaven in Hamilton, zo’n 50 minuten verwijderd van Toronto, naar verschillende steden binnen Canada vliegen. Zo wordt er naar Abbotsville aan de westkust gevlogen, Edmonton en Winnipeg in het binnenland en Halifax aan de oostkust.

Internationaal
Tegen het einde van dit jaar worden er nieuwe bestemmingen aan het netwerk van Swoop toegevoegd. Tegen die tijd zou de maatschappij vier vliegtuigen moeten hebben die ook op internationale routes worden ingezet.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close