fbpx
NieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegvelden

Istanbul New Airport ontvangt eerste vliegtuig | Video

Op het nieuwe vliegveld van Istanboel, wat officieel pas wordt geopend op 29 oktober, is gisteren het allereerste vliegtuig geland, zo meldt Daily Sabah. Het eerste vliegtuig was die van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

Eerste
Het eerste vliegtuig op het nieuwe vliegveld van Istanboel, wat een van de grootste vliegvelden ter wereld zal worden, was de Airbus A330-243 Prestige met registratie TC-TUR van de Turkse president Erdoğan. Het toestel landde op de 3.750 meter lange landingsbaan. Het vliegveld zal, als het volledig af is, zes onafhankelijke banen hebben.

Grootste
Op 29 oktober gaan de deuren open van het gloednieuwe complex, dat dan een van de grootste luchthavens ter wereld is. Qua vloeroppervlak is de terminal volgens de Turkse transportminister Ahmet Arslan zelfs de grootste die er bestaat. In het project wordt zo’n 10 miljard dollar (8 miljard euro) geïnvesteerd.

Passagiers
Er zullen in het begin jaarlijks zo’n 90 miljoen passagiers de luchthaven passeren, maar heeft een capaciteit om 150 miljoen mensen te ontvangen. Dit aantal kan zelfs uitgebreid worden naar 200 miljoen passagiers per jaar. In totaal worden er 25.000 parkeerplaatsen gemaakt, is er een bagagesysteem met een lengte van 42 kilometer en zullen er zo’n 225.000 banen nieuwe gecreëerd worden door de komst van de luchthaven.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button