fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM en FNV Luchtvaart bereiken cao-akkoord grondpersoneel

FNV Luchtvaart en KLM hebben een akkoord op hoofdlijnen bereikt over de cao voor het grondpersoneel, zo meldt de vakbond.

Akkoord
Beide partijen hebben een cao-akkoord bereikt voor de werknemers van KLM die werkzaam zijn in de grondafhandeling. In het akkoord is afgesproken dat iemand die op of na 1 januari 2019 zestig jaar wordt, gedurende 3 jaar 80 procent kan gaan werken tegen 90 procent loon en 100 procent pensioenopbouw. Daarnaast is afgesproken dat 150 uitzendkrachten doorstromen naar een vast contract en 150 mbo-leerlingen worden opgeleid via een BBL-traject. Dat houdt in dat zij 4 dagen werken en 1 dag naar school gaan.

Gelijk
Ook is er afgesproken dat uitzendkrachten hetzelfde betaald krijgen als vaste medewerkers. Daarnaast krijgen de uitzendkrachten, als ze langer dan anderhalf jaar bij KLM hebben gewerkt, een bruto eindejaarsuitkering van 700 euro.

Loonsverhoging
Het KLM-grondpersoneel krijgt per 1 november van dit jaar 1 procent loonsverhoging en vanaf begin februari volgend jaar nog eens 1,5 procent loonsverhoging. De cao geldt voor de 14.500 werknemers met terugwerkende kracht van 1 januari van dit jaar tot 1 juni 2019.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button