AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Passagiers klagen Southwest aan na ontploffen motor

Acht passagiers die afgelopen april op vlucht 1380 van Southwest Airlines zaten, klagen de maatschappij aan nadat een motor van het vliegtuig ontplofte en één dodelijk slachtoffer veroorzaakte, zo meldt Reuters.

Aanklacht
Acht passagiers die op 17 april op de vlucht van Southwest Airlines van New York naar Dallas zaten, waarvan een motor ontplofte, slepen de airline voor de rechter. Zij vinden dat Southwest: “nalatig heeft gehandeld in zijn verantwoordelijkheden voor het onderhoud en de reparatie van zijn vliegtuig- en vliegtuigcomponenten.”

Slachtoffer
Bij het incident op 17 april ontplofte een van de CFM56-7B motoren van CFM International tijdens de vlucht, waarna een losgeschoten onderdeel een raam openbrak. De vrouw die aan het raam zat werd gedeeltelijk naar buiten gezogen. Medepassagiers wisten haar terug in de cabine te trekken, maar overleed aan haar verwondingen. Zij was de eerste dodelijke slachtoffer sinds 9 jaar bij een Amerikaanse airline.

Rechter
Eind april stapte ook al een passagiers naar de rechtbank om Southwest aan te klagen. De vrouw zegt een posttraumatisch stresssyndroom te hebben opgelopen, evenals een depressie, angst en ander geestelijk letsel.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen