Overig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Eerste C919’s vliegen weer na aanpassingen

De eerste twee COMAC C919’s vliegen weer nadat deze weken aan de grond hebben gestaan voor aanpassingen. Tijdens een nieuwe test werd de stabiliteit getest en andere systemen werden geïnspecteerd.

Tests
Vrijdag 22 juni vlogen de twee toestellen opnieuw een testvlucht: AC101 legde een route van drie uur en tien minuten af vanaf Xi’an en AC102 vloog één uur en vierendertig minuten vanaf Shanghai.

Modificaties
De C919’s stonden ongeveer drie maanden aan de grond om aanpassingen door te voeren. Volgens het bedrijf loopt de certificering hierdoor geen vertraging op, deze staat nog steeds voor 2020 gepland.

Derde
COMAC is inmiddels ook aan de productie van het derde prototype begonnen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close