Flight ReportLiefhebberNaast het nieuwsReviewTravel

Flight review: Air Corsica A320 economy

Review Air Corsica A320-200 economy
Charleroi – Ajaccio
Juni 2018
Full service | Short Haul

Voor vakantiedoeleinden reisde een van onze redacteuren naar het eiland Corsica. Omdat het werk nooit stopt maakte hij meteen een flight review van de vlucht tussen het Brussels South Charleroi Airport en het Aéroport Ajaccio Napoléon Bonaparte in de hoofdstad van Corsica.

Vlucht
Vlucht XK 791 vertrok met een kleine 20 minuten vertraging vanaf een grijs en grauw Charleroi naar het zonnige en warme Ajaccio. Nadat we zonder problemen door Terminal 2 van Charleroi gelopen zijn, staat de A320-200 van Air Corsica al op ons te wachten. Als we via de achterdeur het vliegtuig zijn ingestapt kan de reis beginnen.

Nederland
Als we drie kwartier in de lucht zijn komen twee stewardessen langs voor een kleine snack en een drankje. De kaas-knabbels die ik kies blijken in Nederland gemaakt te zijn, het biertje wat ik erbij krijg is van Heineken, dus echt Corsicaans is de vlucht nog niet te noemen.

Ajaccio
De landing naar het vliegveld van Ajaccio is een spectaculaire. Vanuit het raam is de prachtige kust met helder blauw water goed te zien. Als het vliegtuig boven het eiland vliegt, zijn de hoge bergtoppen bijna aan te raken. De afdaling naar Ajaccio gebeurt dan ook tussen de bergen, wat voor spectaculaire uitzichten zorgt. Helaas stond de Gopro op de verkeerde instelling (vakantie hè) en is de landing niet opgenomen.

Aankomst
Bij aankomst lopen we over de tarmac zo de bagageclaim binnen. Daar stonden onze reisgenoten ons al op te wachten, want het kleine vliegveldje lijkt geen enkele vorm van bewaking of controleposten te hebben. Na een half uur op onze koffers te hebben gewacht, wat erg lang is voor zo’n klein vliegveld waar maar twee vliegtuigen stonden op het moment van aankomst, steken we de straat over naar een van de autoverhuurders om daar de auto op te halen. De vakantie kan beginnen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/