IncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

MH17 rechtszaak op Schiphol

De rechtszaak tegen de verdachten van het neerhalen van de MH17 zal plaatsvinden in het Justitieel Complex Schiphol. Dat heeft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid dit weekend bekendgemaakt in een brief aan de Tweede Kamer.

Proces
De landen die samenwerken in het Joint Investigation Team (JIT) (Australië, België, Maleisië, Oekraïne en Nederland) hebben in september 2017 besloten dat het proces in Nederland zal worden gehouden. Destijds werd bekendgemaakt dat het proces wellicht zal plaatsvinden in de rechtbank Den Haag. Nu valt de keuze toch op het Justitieel Complex Schiphol.

Locatie
Voor de afweging hiervan is gekeken naar de vele eisen die zijn gesteld aan de zittingslocatie vanwege het internationale karakter van het proces. Zo dienen alle nabestaanden van de slachtoffers, die afkomstig waren uit 17 verschillende landen, een plek te krijgen binnen het strafproces. Daarnaast is bijvoorbeeld van belang dat de locatie direct beschikbaar is als het OM besluit verdachten voor de rechter te brengen en er moet voldoende ruimte zijn voor de media.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close