fbpx
IncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

MH17 rechtszaak op Schiphol

De rechtszaak tegen de verdachten van het neerhalen van de MH17 zal plaatsvinden in het Justitieel Complex Schiphol. Dat heeft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid dit weekend bekendgemaakt in een brief aan de Tweede Kamer.

Proces
De landen die samenwerken in het Joint Investigation Team (JIT) (Australië, België, Maleisië, Oekraïne en Nederland) hebben in september 2017 besloten dat het proces in Nederland zal worden gehouden. Destijds werd bekendgemaakt dat het proces wellicht zal plaatsvinden in de rechtbank Den Haag. Nu valt de keuze toch op het Justitieel Complex Schiphol.

Locatie
Voor de afweging hiervan is gekeken naar de vele eisen die zijn gesteld aan de zittingslocatie vanwege het internationale karakter van het proces. Zo dienen alle nabestaanden van de slachtoffers, die afkomstig waren uit 17 verschillende landen, een plek te krijgen binnen het strafproces. Daarnaast is bijvoorbeeld van belang dat de locatie direct beschikbaar is als het OM besluit verdachten voor de rechter te brengen en er moet voldoende ruimte zijn voor de media.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button