IndustrieNieuwsNL nieuwsVliegvelden

Nederland protesteert: #StopLuchtvaartGroei

Op verschillende plaatsen in het land zijn zaterdagmiddag protesten tegen de groei van de luchtvaart. In Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Eelde is het protest rondom de luchthaven. Het protest tegen Lelystad wordt in Zwolle gehouden, omdat ‘de overlast van Lelystad wijdverbreid zal zijn.’

Stilte
In Zwolle spreekt GroenLinks Tweede Kamerlid Suzanne Kröger: “Het debat is aan het kantelen: we willen geen groei van Schiphol of Lelystad Airport ten koste van zoveel mensen en het klimaat. Waarom zouden we de stilte van onze mooiste gebieden, zoals de Veluwe opofferen voor nog meer goedkope vakantievluchten?”

Belasting
De actiegroepen maken zich zorgen over het veranderende klimaat, de toenemende overlast en de uitzonderingspositie van de luchtvaart. De organisatoren zijn naar eigen zeggen niet tegen reizen, maar willen betaalbaar en snel op een duurzame en klimaatvriendelijke manier kunnen reizen. Ook willen ze dat de overheid belasting gaat heffen op vliegtickets en kerosine.

Demonstraties
De demonstraties worden georganiseerd door Greenpeace en door verschillende lokale actiegroepen die zich sinds kort hebben verenigd in het Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL).

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/