fbpx
NieuwsNL NieuwsVliegvelden

Nederland protesteert: #StopLuchtvaartGroei

Op verschillende plaatsen in het land zijn zaterdagmiddag protesten tegen de groei van de luchtvaart. In Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Eelde is het protest rondom de luchthaven. Het protest tegen Lelystad wordt in Zwolle gehouden, omdat ‘de overlast van Lelystad wijdverbreid zal zijn.’

Stilte
In Zwolle spreekt GroenLinks Tweede Kamerlid Suzanne Kröger: “Het debat is aan het kantelen: we willen geen groei van Schiphol of Lelystad Airport ten koste van zoveel mensen en het klimaat. Waarom zouden we de stilte van onze mooiste gebieden, zoals de Veluwe opofferen voor nog meer goedkope vakantievluchten?”

Belasting
De actiegroepen maken zich zorgen over het veranderende klimaat, de toenemende overlast en de uitzonderingspositie van de luchtvaart. De organisatoren zijn naar eigen zeggen niet tegen reizen, maar willen betaalbaar en snel op een duurzame en klimaatvriendelijke manier kunnen reizen. Ook willen ze dat de overheid belasting gaat heffen op vliegtickets en kerosine.

Demonstraties
De demonstraties worden georganiseerd door Greenpeace en door verschillende lokale actiegroepen die zich sinds kort hebben verenigd in het Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL).

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button