fbpx
IncidentenNieuws

Motorprobleem in vliegtuig met Peruaanse WK-fans

De cabine van een Russisch passagiersvliegtuig die Peruaanse voetbalfans naar het wereldkampioenschap voetbal vloog, vulde zich vrijdag met rook nadat een motor een storing kreeg. Dat meldt het Russische persbureau Rosaviatsya zaterdag.

Rook
De Russische maatschappij UTair vloog de fans terug naar Moskou via Tyumen, nadat Peru de wedstrijd tegen Frankrijk verloor. Tijdens de landing van vlucht UT106 ontstond er een storing in de motor. Rosaviatsya zegt dat de rook al snel uit de cabine verdween en dat de piloot het vliegtuig veilig op één motor kon landen.

Veilig
Een woordvoerster van UTair zegt in een verklaring dat er geen brand is ontstaan. De rook zou komen door een defect aan het airconditioningsysteem. Passagiers konden het toestel veilig verlaten, zonder noodapparatuur te hoeven gebruiken. De maatschappij en autoriteiten zijn een onderzoek gestart.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button