fbpx
LiefhebberNaast het nieuws

Red Bull Air Race dit weekend terug naar waar het begon

De Red Bull Air Race is dit weekend terug in Boedapest voor de vierde stop. De Hongaarse hoofdstad is één van de twee plaatsen waar de Air Race begon in 2003.

Kwalificaties
De race is zaterdag 23 juni begonnen met de kwalificaties. De Tsjech Martin Sonka werd hierbij eerste, gevolgd door de kampioen van vorig jaar, Yoshi Muroya (Japan). Petr Kopstein (Tsjechië) en Matt Hall (Australië) sluiten de top-4 af.

Race day
Zondag 24 juni is Race Day. Er worden verschillende races gevlogen, zoals de Round of 14. Hierbij gaan de zeven winnaars en de snelste verliezer door naar de Round of 8. De vier piloten die dit onderdeel winnen, komen terecht in de Final 4 en strijden om een plek in de top 4.

Demonstraties
Tijdens het evenement worden er ook demonstraties gegeven, bijvoorbeeld met een JAS 39 Gripen en een Boeing C-17. Om 16.55 uur (Nederlandse tijd) is de prijsuitreiking en om 17.40 uur begint het feest voor de winnaars.

Video
Op de video zijn de hoogtepunten van de kwalificaties te bekijken. Via de website van Red Bell Air Race is een livestream van het evenement te zien.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button