fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Brits parlement stemt over derde baan Heathrow

Het Britse parlement stemt vandaag over de uitbreiding van Londen Heathrow met een derde start- en landingsbaan. Een woordvoerder van de luchthaven zegt te verwachten dat het besluit aan het eind van de avond valt.

Baan
Begin juni werd bekend dat het Britse kabinet de uitbreiding van de grootste luchthaven van Europa steunde en het parlement zou vragen zich hierover uit te spreken. De discussie over het al dan niet aanleggen van een derde baan speelt al decennia.

Vluchten
De overheid heeft vijf toezeggingen gedaan ten aanzien van de verbouwing, zo meldt de BBC. De uitbreiding kost de belastingbetaler niets, de economie krijgt een opsteker waardoor 100.000 banen worden gecreëerd. Het hele land profiteert ervan, zo komen er meer binnenlandse vluchten, komen er extra spoorverbindingen en krijgen regionale bedrijven ‘wereldwijde kansen’.

Milieu
Ook zijn ingebouwde beschermingsmaatregelen voor het milieu toegezegd. Bovendien heeft de regering toegezegd dat Heathrow een boete tegemoet kan zien of vliegtuigen aan de grond moet houden als gemaakte afspraken worden geschonden. Met een extra baan neemt de capaciteit van Heathrow toe van 85,5 miljoen passagiers per jaar tot 130 miljoen.

Brexit
De Britse minister van Transport, Chris Grayling zei dat de uitbreiding van het vliegveld van nationaal belang is. Volgens hem is de uitbreiding cruciaal om ook na Brexit het Verenigd Koninkrijk goed in verbinding te laten staan met de rest van de wereld. Het departement van transport berekende dat de uitbreiding van het vliegveld de Britse economie 74 miljard pond (84,63 miljard euro) in de komende 60 jaar oplevert.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button