fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Jet Airways koopt nog eens 75 Boeing 737 MAX-toestellen

Het Indiase Jet Airways heeft een bestelling geplaatst bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer voor 75 Boeing 737 MAX-toestellen, zo blijkt uit een verzonden brief van de maatschappij aan de Bombay Stock Exchange.

Order
Eerder dit jaar kwam al naar voren dat er een overeenkomst tussen Jet Airways en Boeing gesloten was, bestaande uit een aankoop van 75 Boeing 737 MAX narrowbody vliegtuigen. Nu is deze order gefinaliseerd.

Cataloguswaarde
De gezamenlijke cataloguswaarde van de toestellen bedraagt 8,8 miljard dollar (7,17 miljard euro). Vorig jaar sloot Jet Airways ook al een deal met Boeing voor ook 75 MAX vliegtuigen en werd de eerste van die toestellen vorige week door de Indiase airline in ontvangst genomen.

Vloot
Jet Airways is de tweede grootste airline van India en heeft een vloot, met de, vorige week in ontvangst genomen, 737 MAX 8 meegerekend, van 112 vliegtuigen. Van deze toestellen zijn er 85 van Boeing, waaronder tien 777’s en vijfenzeventig 737-varianten.

Uitbreiding
Daar komen nog 74 -MAX-toestellen van de eerder gemaakte bestelling bij én nog 75 van de huidige order. Met de uitbreiding van de vloot speelt Jet Airways in op de niet aflatende stijgende vraag naar vluchten binnen India en naar bestemmingen buiten het land.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button