AirlinesNieuwsProfessional

Piloten accepteren loonvoorstel Brussels Airlines niet

Een nieuw loonvoorstel van Brussels Airlines is in een referendum door de piloten van de Belgische maatschappij afgewezen, zo melden verschillende Belgische media.

Stakingen
Ook al hebben de piloten het loonvoorstel van Brussels Airlines afgewezen, van nieuwe stakingen is er geen sprake, er zal eerst een nieuw overleg volgen. In mei werd het werk twee dagen neergelegd door de piloten, daardoor moesten toen 557 vluchten geschrapt worden.

Stemming
Ook al mag er nog tot 17:00 uur gestemd worden door de piloten van de Belgische maatschappij, het is nu al duidelijk dat de meerderheid tegen het voorstel stemt.

Loonvoorstel
De afgelopen weken is er met de bonden onderhandeld over het loon, de arbeidsvoorwaarden en de pensioenregeling. De piloten willen een hoger salaris en een betere balans tussen hun werk- en privéleven. Volgens Brussels is er in de werkgroep die het voorstel heeft geschreven veel aandacht geweest voor de verbetering van regels omtrent dienst- en rusttijden. Ook is er gesproken over een compensatieregeling.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button