AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Zwisterse airline neemt afscheid van Fokker 100’s

Helvetic Airlines neemt in de komende jaren afscheid van de Fokker 100’s die zij nog in de vloot hebben, zo meldt Tobias Pogorevc, de ceo van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij.

Uitbreiding
De Zwitserse maatschappij wil de vloot uitbreiden, van 12 naar 15 toestellen, tegen 2020. De vloot van Helvetic Airlines bestaat op dit moment uit 12 vliegtuigen, waarvan vijf Fokker 100’s van 25,3 jaar oud. De zeven andere toestellen zijn Embraer ERJ-190’s met een leeftijd van 8,1 jaar oud.

Vervangen
De nieuwe toestellen die tegen 2020 in de vloot opgenomen moeten worden, vervangen de Fokker 100’s. Helvetic Airlines is enkel met de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer en het Canadese Bombardier in gesprek voor nieuwe toestellen.

Evaluatie
De maatschappij maakt nu de overweging of zij een vloot bestaande uit één type vliegtuig, of twee types willen. Als ze voor twee types gaan is het mogelijk dat ze met Bombardier in zee gaan, mochten ze bij één type blijven dan is Embraer het bedrijf waar Helvetic een bestelling zal plaatsen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close