AirlinesIncidentenOverig nieuwsProfessional

Airbus van Asiana botst op Boeing van Korean Air

Op het Seoul-Gimpo Airport zijn twee toestellen met elkaar in botsing gekomen, het betreft een Airbus van Asiana en een Boeing van Korean Air, zo meldt JACDEC.

Botsing
De botsing tussen de A330-300 van Asiana en de Boeing 777-200ER gebeurde dinsdag 26 juni rond 08:10 uur ‘s ochtends lokale tijd. Vlucht OZ3355 van Asiana was op weg vanuit Seoul naar Beijing toen het met de winglet van de rechter vleugel de staart van de Boeing raakte.


Schade
De Boeing van Korean Air was op weg als vlucht KE2725 naar Osaka, maar kon niet vertrekken toen, door de botsing, een scheur in de staart ontstond. Beide vluchten werden door het incident met vier uur vertraagd.

Passagiers
Er zaten geen passagiers aan boord de vliegtuigen, omdat de toestellen naar de gate aan het taxiën waren om daar de reizigers aan boord te laten. Beide maatschappijen geven elkaar de schuld van het ongeval. De luchthavenautoriteiten onderzoeken de oorzaak van de botsing.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button