fbpx
Travel

Het andere Griekenland | Wideoyster travel

Nog maar eens een glaasje wijn. De radio speelt bouzoukimuziek. Steeds harder. Gaan we zingen?

Grieks-Macedonië is anders dan het zuiden van Griekenland. Minder warm, minder stoffig. Denk bergweggetjes, verlaten dorpen, diepe meren en koele loofbossen. Ontdek de schoonheid van Noord-Griekenland.

Skotina ligt uitgestrooid op een berg vol donkere loofbomen. De bewoners zijn vriendelijk, goedlachs en hebben zeeën van tijd voor je. Kaliméra, goeiedag, en dan begint het praatje. Herders hoeden hun schapen en varkens. We ruiken koffie, iemand zwaait, en we krijgen koffie! Onze nieuwe Griekse vrienden werkten altijd in de bossen, als houthakkers en truckchauffeurs. Maar toen het hout uit lagelonenlanden werd gehaald, verbouwden ze hun huis tot vakantiewoning en vertrokken ze naar het lichtere Fortina, even verderop. Niet dat dat een tropisch paradijs is. Afgelopen winter zakte de temperatuur er tot -20 graden.

Agios Dimitros | Zwemmen bij maanlicht
Agios Dimitros is een prima uitvalsbasis voor tochten naar de Olympus. Dit bergmassief (voor de Grieken het Huis van de Goden) heeft 54 toppen, waarvan Mytikas met zijn 2917 meter de hoogste is. Slapen kan bij Panaderajotta, een energieke vrouw die met haar familie een hotelletje runt en niets liever doet dan likeur en jams maken van het fruit uit haar tuin.

Lees verder op Wideoyster.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Gerelateerde artikelen

Back to top button