fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Iberia neemt in Toulouse eerste A350-900 in ontvangst

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia heeft de eerste Airbus A350-900 in Toulouse in ontvangst genomen, zo meldt de airline.

Eerste
Iberia LĆ­neas AĆ©reas de EspaƱa, afgekort als Iberia, heeft de eerste A350-900 voor de airline in ontvangst genomen. In totaal heeft de maatschappij 16Ā exemplaren van het type bij Airbus besteld.

A350-900
In de A350-900 voor Iberia wordt een interieur geĆÆnstalleerd waarin plaats is voor in totaal 348 passagiers. Er komen 293 economyclass zitplaatsen, 24 stoelen in de premium economyclass en 31 zitplaatsen in de businessclass.

Routes
Nu de eerste A350-900, met registratie EC-MXV, geleverd is, wordtĀ deze vanaf augustus ingezet op de route tussen Madrid en New York JFK. Op dit moment wordt de route tweemaal per dag gevlogen met een A340-600. De rest van de bestelde A350-900ā€™s zullen tussen juni van dit jaar en 2021 aan Iberia geleverd worden.


A320
Iberia neemt dit jaar ook twee van de zeventien bestelde Airbus A320neoā€™s in ontvangst. Deze toestellen worden ingezet op korte- en middellangeafstandsvluchten.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button