fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol bijna evenveel reizigers als Heathrow in mei

Schiphol heeft in de afgelopen maand mei 6,4 miljoen passagiers ontvangen. Heathrow, de grootste luchthaven van Europa, ontving in dezelfde maand 6,7 miljoen reizigers, zo blijkt uit de maandcijfers van de luchthavens.

Londen
De grootste luchthaven van Europa, ten westen van Londen, zag in totaal 6.676.963 reizigers in mei passeren. Dat is een stijging van 3,1 procent ten opzichte van mei 2017, een record. Het record is te danken aan het huwelijk tussen de Britse prins Harry en Meghan. Het aantal vliegbewegingen kwam in mei op 41.144 bewegingen te liggen.

Amsterdam
Schiphol zit dicht op Heathrow met 6.400.276 ontvangen reizigers op de Amsterdamse luchthaven. In totaal ontving Schiphol afgelopen mei 276.687 reizigers minder dan Heathrow. Het aantal vliegbewegingen nam vorige maand met anderhalf procent af naar 44.742 bewegingen ten opzichte van mei vorig jaar.

Frankfurt
De luchthaven van Frankfurt zag 9,5 procent meer passagiers in mei het vliegveld passeren. In totaal reisden er 6,1 miljoen mensen via de Duitse luchthaven. De vliegbewegingen stegen met 9 procent naar 45.708 bewegingen.

Parijs
Het vliegveld van Charles de Gaulle in Parijs is in mei de hekkensluiter van de vier grootste Europese luchthavens. Er reisden net iets minder dan 6,1 miljoen passagiers via Charles de Gaulle. Luchthaven Orly ontving er bijna 2,9 miljoen. In totaal reisden er via de twee Parijse vliegvelden 8.976.323 reizigers, een stijging van 2,1 procent ten opzichte van mei vorig jaar.

Vliegbewegingen
Het aantal vliegbewegingen nam met 1,8 procent af op Charles de Gaulle naar 41.152 bewegingen. Op de de luchthaven van Orly werden er 20.341 vluchten uitgevoerd, een daling van 3,6 procent in de vliegbewegingen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button