fbpx
Nieuws

Vestmannaeryjar | Wideoyster travel

Aan de zuidkust van IJsland, op zo’n twee uur rijden van Reykjavik, kom je na een korte boottocht aan bij een van de best bewaarde geheimen van het land: de Westmaneilanden.

Het donkere zeewater schuimt in het kielzog van de veerboot. Voor ons dansen, door de ondergaande zon, vergulde flarden mist. Ook de toppen van de golven kleuren schitterend goud. Een zwerm meeuwen vliegt gezellig mee, hopend op een traktatie van de opvarenden. De lucht heeft een zweem van zilt. In de verte doemen de spitse toppen van een eilandengroep op. Het ene eiland verstopt zich half achter het andere, een derde ligt weer net wat verder weg. Meer dan tien tel ik er. Ze steken zwart af tegen de roze met paarse avondlucht. Het fotografisch uurtje is begonnen en de Vestmannaeyjar, ook wel de Westmaneilanden, zijn fotogenieke modellen.

De eilanden liggen op slechts elf kilometer van het vasteland van IJsland, op zo’n 135 kilometer van de hoofdstad Reykjavik. Erheen rijden is een visueel feestje door het bijna onaards mooie landschap van het woeste IJsland. Langs dik bemoste lavavelden die eruitzien alsof een enorme mol de grond heeft omgewoeld. Langs Seljalandsfoss, een 65 meter hoge, hypnotiserende waterval waar je via een glibberend groen pad achter kunt komen. Op heldere dagen heb je via de doorzichtigheid van het eeuwig, met de donder van een opstijgende Boeing neerstortende water goed zicht op de Westmaneilanden.

Lees verder op Wideoyster

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Gerelateerde artikelen

Back to top button