fbpx
Travel

You better Belize it | Wideoyster Travel

Zin in puur hedonisme? Cocktails slurpen op hagelwitte stranden, met uitzicht op een turquoise zee? Dan ben je in Belize op het juiste plekje aarde beland. Maar Belize is ook een en al avontuur.

Avontuur hoeft niet altijd ‘hardcore’ te zijn, bedenk ik als ik licht in mijn hoofd van de champagne onder de klaterende Secret Falls sta. We bevinden ons in Belize, dat kleine landje aan de Caribische Zee net onder Mexico, op het 7200 hectare grote privédomein van de Hidden Valley Inn. Het domein ligt op de Pine Ridge, een serie bergen met naaldbomen in het Cayo district, met 145 kilometer aan wandel- en mountainbikeroutes. Na een wandeling van vijftien minuten door het bos liepen we plotseling tegen de poel aan. De lunch stond al klaar op een perfect gedekte tafel, compleet met tafellinnen en een koeler met bubbels. De bediening was in geen velden of wegen te bekennen en dat was ook precies de bedoeling. We zijn de enigen hier vandaag en dat houden we graag zo. “Als u terug naar de lodge wilt, kunt u ons bereiken met de walkietalkie”, was de instructie.

De volgende dag vinden we rijdend langs plantages nog zo’n verborgen pareltje.

Lees verder op Wideoyster

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Gerelateerde artikelen

Back to top button