KLMNieuwsNL nieuwsProfessional

KLM verplaatst onderhoud Embraers naar Polen

KLM verplaatst een deel van het onderhoud aan haar Embraers van Engeland naar Polen. Het gaat om groot onderhoud aan 26 toestellen uit de vloot van KLM Cityhopper (KLC).

Boeing 737
Volgens een woordvoerder van KLM is dit nodig omdat de faciliteit in Norwich komende winter gebruikt wordt om extra onderhoud te plegen aan de Boeing 737’s. KLM Cityhopper beschikt in totaal over 49 Embraers.

Cityhopper
“KLM moet komende winter extra veel onderhoud doen aan de Boeing 737. KLM Cityhopper helpt door een derde partij in te schakelen en zo ruimte te maken voor de KLM Boeing 737’s in Norwich”, aldus de zegsman van de maatschappij. Een deel van het onderhoud wordt nu overgenomen door het Poolse LOTAMS. Dat bedrijf is voortgekomen uit LOT Polish Airlines, maar tegenwoordig zelfstandig.

Martinair
In het verleden werd al het onderhoud aan de Embraers van KLC uitgevoerd door Martinair via het Jet Center. Het zogenoemde base maintenance werd eerder al verplaatst naar Norwich. Martinair blijft het lijnonderhoud op Schiphol doen, evenals onder andere A-checks en modificaties van landing gear en engine.

E190
Alle soorten C-checks (base maintenance cq groot onderhoud) worden voor meer dan de helft van de vloot voortaan in Warschau uitgevoerd. “Zowel van de E175 als de E190”, aldus de woordvoerder van KLM. “In totaal drie toestellen tegelijk.” LOTAMS is al begonnen aan het onderhoud voor KLC, afgelopen week werd het contact ‘feestelijk’ ondertekend in aanwezigheid van de algemeen directeur van KLC, Warner Rootliep.

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button