KLMNieuwsNL nieuwsProfessional

KLM verplaatst onderhoud Embraers naar Polen

KLM verplaatst een deel van het onderhoud aan haar Embraers van Engeland naar Polen. Het gaat om groot onderhoud aan 26 toestellen uit de vloot van KLM Cityhopper (KLC).

Boeing 737
Volgens een woordvoerder van KLM is dit nodig omdat de faciliteit in Norwich komende winter gebruikt wordt om extra onderhoud te plegen aan de Boeing 737’s. KLM Cityhopper beschikt in totaal over 49 Embraers.

Cityhopper
“KLM moet komende winter extra veel onderhoud doen aan de Boeing 737. KLM Cityhopper helpt door een derde partij in te schakelen en zo ruimte te maken voor de KLM Boeing 737’s in Norwich”, aldus de zegsman van de maatschappij. Een deel van het onderhoud wordt nu overgenomen door het Poolse LOTAMS. Dat bedrijf is voortgekomen uit LOT Polish Airlines, maar tegenwoordig zelfstandig.

Martinair
In het verleden werd al het onderhoud aan de Embraers van KLC uitgevoerd door Martinair via het Jet Center. Het zogenoemde base maintenance werd eerder al verplaatst naar Norwich. Martinair blijft het lijnonderhoud op Schiphol doen, evenals onder andere A-checks en modificaties van landing gear en engine.

E190
Alle soorten C-checks (base maintenance cq groot onderhoud) worden voor meer dan de helft van de vloot voortaan in Warschau uitgevoerd. “Zowel van de E175 als de E190”, aldus de woordvoerder van KLM. “In totaal drie toestellen tegelijk.” LOTAMS is al begonnen aan het onderhoud voor KLC, afgelopen week werd het contact ‘feestelijk’ ondertekend in aanwezigheid van de algemeen directeur van KLC, Warner Rootliep.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/