AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Nieuwe Vietnamese airline ziet Dreamliners wel zitten

De pas opgerichte Vietnamese luchtvaartmaatschappij Bamboo Airways is met Boeing een overeenkomst aangegaan om 20 Boeing 787-9 Dreamliners in de vloot op te nemen, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Toekomst
Bamboo Airways heeft als onderdeel van de overeenkomst halverwege juni een aanbetaling gedaan bij Boeing om de 20 vliegtuigen te reserveren. De levering staat voorlopig gepland tussen april 2020 tot 2021. De cataloguswaarde van de 20 Dreamliners bedraagt 5,6 miljard dollar (4,8 miljard euro).

Bamboo
De luchtvaartmaatschappij Bamboo Airways is dit jaar opgericht door het Vietnamese bouwbedrijf FLC Group. De maatschappij wil in 2019 beginnen met binnenlandse vluchten in Vietnam. De airline heeft een overeenstemming met Airbus om 24 A321neo’s af te nemen om deze vluchten uit te voeren. De Dreamliners van Boeing zijn bedoeld om op een later moment internationale langeafstandsvluchten uit te voeren.

787-9
De Boeing 787-9 is zes meter langer dan de 787-8, waardoor er meer passagiers en vracht vervoerd kunnen worden. In een twee klassen-indeling is er ruimte voor 290 reizigers. In die configuratie kan het toestel een afstand van 14.140 kilometer overbruggen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button