fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Noorse overheid verkoopt laatste aandelen SAS

De Noorse overheid heeft de laatste aandelen die zij nog in handen hadden van Scandinavian Airlines SAS verkocht, zo meldt Reuters.

Belang
De Noorse overheid had nog een belang van 9,88 procent in de Noorse luchtvaartmaatschappij Scandinavian Airlines SAS. Deze zijn nu verkocht aan verschillende Noorse en buitenlandse beleggers. Het hoofdkwartier van SAS is gevestigd in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Aandelen
De Noorse overheid verkocht de laatste 37,8 miljoen aandelen die zij nog in bezit hadden voor een prijs van 17,25 Zweedse kroon (1,66 euro) per aandeel, wat neerkomt op een bruto-opbrengst van 652 miljoen Zweedse kroon, wat gelijk staat aan 597 miljoen Noorse kroon (62,9 miljoen euro).

Veranderingen
Nu de Noorse overheid geen belang meer heeft in Scandinavian Airlines wordt er niet verwacht dat er veranderingen doorgevoerd gaan worden. “Het eigendom van de Noorse staat in SAS was puur commercieel. Bijgevolg wordt niet verwacht dat het bedrijf na de transactie strategische of operationele wijzigingen zal aanbrengen”, aldus de Noorse overheid.

Denemarken
De overheid van Noorwegen is 72 jaar aandeelhouder geweest bij SAS. Ook de Zweedse overheid bouwt het aandeel in SAS langzaam af, de overheid van Denemarken is nu een van de grootste aandeelhouders van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button