IndustrieKLMNL nieuwsOverig nieuwsProfessional

‘NVLT onaangenaam verrast door principeakkoord KLM – FNV’

De Nederlandse Vereniging van Luchtvaart Technici (NVLT) is het niet eens met het principeakkoord  tussen KLM en FNV Luchtvaart over de collectieve arbeidsovereenkomst, zo meldt NVLT.

Lijn
Volgens de NVLT is het huidige voorstel is niet in lijn met de cao-akkoorden bij de piloten en het cabinepersoneel. “Voor ons is het onbegrijpelijk dat er nu een akkoord lijkt te liggen. Je kan op iedere dag een slecht akkoord afsluiten. Een goed cao resultaat lijkt nog niet in zicht”, aldus de NVLT.

Missen
De NVLT zegt nog enkele afspraken in het cao-akkoord te missen zoals “verdere investeringen in duurzame inzetbaarheid.” Ook is er een afspraak uit de vorige cao niet opgenomen in het principeakkoord volgens de NVLT, namelijk een zetel in de raad van commissarissen bij het realiseren van productiviteitsverbetering.

Aandelen
Ook zouden er aandelen zijn beloofd aan de luchtvaarttechnici bij productiviteitsverbetering. “KLM is van mening dat het gronddomein minder productiviteitsverbetering heeft gerealiseerd dan de vliegers, waardoor er geen aanspraak mogelijk is op aandelen. En daar zijn wij het niet mee eens.”

Hervatten
Het bestuur van NVLT hoopt de gesprekken met KLM te kunnen hervatten om samen tot een goede cao te komen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/