fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Vluchten Scoot tussen Berlijn en Singapore gestart

De Aziatische low-cost maatschappij Scoot is begonnen met het vliegen tussen Singapore en Berlijn Tegel, zo meldt de maatschappij.

Eerste
Precies een week geleden vertrok de eerste vlucht van Scoot van het Singapore Changi Airport met een Boeing 787-8 Dreamliner naar Berlijn Tegel. De vlucht duurde in totaal 12 uur en 10 minuten. Aan boord van de eerste vlucht zaten 311 passagiers. Sinds 20 juni wordt er vanuit Berlijn op maandag, woensdag, vrijdag en zondag vluchten naar Singapore uitgevoerd.


Derde
Berlijn is de derde langeafstandsbestemming voor Scoot. De Duitse hoofdstad werd voorgegaan door Honolulu in Hawaï en Athene in Griekenland. Scoot vliegt op deze bestemmingen enkel met Dreamliners en heeft er 17 in de vloot, waarvan tien 787-8’s en zeven 787-9’s.

Stiltezone
Aan boord van de 787-8’s kunnen 329 passagiers mee. Voor 311 van hen staat een stoel in de economyclass, de overgebleven achttien zitten in de businessclass. In de economyclass heeft Scoot zones waar kinderen onder de 12 niet zijn toegestaan. In deze stiltezone hebben passagiers bovendien extra beenruimte. In de 787-9’s kunnen 375 reizigers plaatsnemen, waarvan 35 in businessclass, 45 in de stiltezone en 295 in economy.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button