fbpx
Business JetsNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus ACJ320neo businessjet klaar voor assemblage

De ACJ320neo businessjet van Airbus is klaar om de laatste productiefase in te gaan in de Hamburgse fabriek, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

ACJ320
De ACJ320 businessjet kan in totaal 25 passagiers over een afstand van 11.100 kilometer vervoeren, wat gelijk staat aan 13 uur non-stop in de lucht. In het laatset kwartaal van dit jaar zullen de eerste ACJ320neo’s geleverd worden. Zo zal Acropolis Aviation uit het Verenigd Koninkrijk er één ontvangen, net zoals het Zwitserse Comlux.

Bestellingen
In totaal zijn er van de ACJ320-familie negen bestellingen bij Airbus binnengekomen, waarvan drie ACJ319neo’s en zes ACJ320neo’s. De cabine van de ACJ320neo heeft drie keer meer ruimte in de cabine dan vergelijkbare businessjets.

Jaloers
“Nieuwe motoren en Sharklets zorgen ervoor dat de toestellen van de ACJ320neo-familie nog meer bestemmingen in de wereld direct kan verbinden, in een grote en comfortabele cabine waar andere zakenjet-fabrikanten jaloers op zijn”, aldus Benoit Defforge, de president van de ACJ-tak van Airbus.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button