fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigen

Eerste BelugaXL met speciale livery lijkt op walvis

De eerste BelugaXL, het nieuwste transportvliegtuig van Airbus, heeft een speciaal jasje gekregen. De livery werd door medewerkers via een poll uitgekozen, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Walvis
In totaal brachten 20.000 medewerkers van Airbus hun stem uit over welke livery het nieuwe transportvliegtuig moest krijgen. Van de zes ontwerpen werd de lachende walvis met 40 procent van de stemmen gekozen.

BelugaXL ©Airbus

Beluga
De BelugaXL is de opvolger van de Beluga. Vanwege de grote hoeveelheid bestellingen voor de A350 en andere toestellen kunnen de huidige Beluga’s het vervoer van de onderdelen niet meer bijbenen. Het toestel moet in 2019 vliegen en in 2025 moeten de oude Beluga-toestellen vervangen zijn.

BelugaXL

Airbus is in 2015 begonnen met de productie van de Beluga XL. Het toestel heeft een lengte van 63,1 meter, een hoogte van 18,9 meter en een spanwijdte 60,3 meter. Vorig jaar januari bracht de vliegtuigbouwer een video uit over de geschiedenis van de Beluga.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button