IncidentenNieuwsProfessional

King Air C90 stort neer in drukke wijk Bombay

Een Beechcraft King Air C90 is neergestort in een wijk in Bombay, zo melden verschillende media. Vijf mensen zouden door de crash het leven hebben verloren.

Crash
Het vliegtuig stortte neer op een gebouw dat nog in aanbouw is, in de wijk Ghatkopar in Bombay. Bij de crash overleefden alle vier de inzittenden het niet. In totaal zijn er vijf doden gevallen, ook een voetganger op de grond is overleden door het ongeval. Volgens ooggetuigen duurde het minimaal een uur om het vuur te blussen.


Vlucht
Het Beechcraft King Air C90 turbopropvliegtuig vertrok van het Juhu Airport voor een testvlucht. Het toestel vloog naar het Mumbai Airport toen het boven de wijk Ghatkopar neerstortte. De oorzaak van de crash is nog niet bekend.


Overheid
Het vliegtuig werd in 1995 aan de overheid van de deelstaat Uttar Pradesh in India geleverd. Deze verkochten het toestel in 2014 aan UY Aviation, gevestigd in Bombay. De oorzaak van de crash wordt onderzocht.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen